Snabblänkar

För vuxna med egen diagnos

Föreningens Ombud för vuxna med egen diagnos

Vårt ombud heter Gunnel Bäckström. Henne kan du ringa till, om stort och smått.

tel. 070-8124529

AKTUELLT

Nästa aspieträff preliminärt planerad till den 20/5 2020

HISTORIK

20191030

Höstens aspieträff anordnades den 30 oktober i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Skövde. 

4 st deltog.

2019-05-16

 var vi fyra deltagare med egen diagnos, varav en ny i gruppen, som samlades i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för ”pizza och prat”. Tre män och en kvinna mellan 29 och 69 år. Tack vare liknande problem och funderingar finner vi lätt varandra och får ta del av intressanta levnadsöden. Ibland känner man igen sig och ibland inte. Vi har mycket gemensamt men är ändå väldigt olika. Det är mycket det som är så spännande med dessa träffar.

2018-12-05

hade vi en extraträff för att prata om Gunnels möte i Stockholm och för att introducera Linda som har hand om vår nya Facebook-grupp för alla i Skaraborg med egen diagnos.

  Stockholm var vi en grupp på 11 personer som diskuterade (brainstormade) om vad som är viktigast för oss med diagnoser både i förening, förbund och i samhället. Det är ju ett enormt område att ta sig an så det vi konkret kom fram till var att vi ska ses igen. Tid och plats är inte fastställt ännu.

 Linda hade förberett så nu har vi en egen, sluten Face-book-grupp  (Autism och Aspergerföreningen Skaraborg (sluten grupp)) som vi i Skaraborg kan hålla kontakt med varandra i, tipsa om olika saker o.s.v.

Man får ansöka till gruppen om man vill vara med. Det innebär att man får svara på några enkla frågor innan Linda godkänner en. 

Förbundsstyrelsen har tagit initiativ och bjudit in representanter från 10 olika distrikt ute i landet (varav vi är ett) för en genomlysning av vad som är viktigt för oss med diagnos, att arbeta för. Hoppas att vi på det viset kan öppna någon slags ”påverkanskanal” till Förbundsstyrelsen och vidare till beslutsfattare i samhället.


Utifrån det bestämde vi att vi behöver ses ytterligare en gång denna termin. Det blir onsdag den 5 dec. kl.17.00 i SV:s lokaler i Skövde. Föreningen bjuder som vanligt på något gott att äta.

2018-10-10

var vi tre personer som träffades i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Skövde. Vi åt hämtpizza, diskuterade och samtalade kring våra frågor. Vi enades bl.a. om att det är lugnt och bra i denna lokal, att vi vill ha den som bas för våra träffar framöver. Ev. Förtäring tar vi på catering.

2018-05-03

Vårens Aspie-träff hölls på Restaurang Benidorm i Skövde. Vi var sex personer som träffades. Alla var överens om att ASPIE-träffar är ett bra tillfälle att träffas för att utbyta idéer och erfarenheter samt ha väldigt roligt tillsammans.

 

2017-11-29

Träff på Nockes Café i Skara.

Vi var tre personer som fikade och bekantade oss med varandra.

Kvinnogrupper: Under åren 2012-2017 hade vi samtalsgrupper för kvinnor med NPF diagnos som träffades var fjortonde dag. Vi pratade om livet med NPF. Många vänskapsband knöts. Efter nästan sex år kändes det bra med lite uppehåll.