Det känns otroligt roligt att äntligen kunna välkomna er till Autism Norrbottens första Autismkonferens, som vi anordnar i samarbete med Rättighetscentrum Norrbotten på Acusticum i Piteå 28 oktober 2025.
Ni kommer att få lyssna på flera föreläsningar med fantastiska autistiska föreläsare, ställa frågor om autism till våra gäster under vårt "soffsnack" och gå runt bland flera föreningar och företag som kommer att informera om sin verksamhet.
Det blir även ett kvällsevent (som vi avslöjar snart) så boka in hela dagen med oss!


Konferensen riktar sig till alla som möter autistiska barn och vuxna i egenskap av förälder, anhörig, kollega eller yrkesverksam inom kommun, region, osv. Och naturligtvis till dig som själv är autistisk. Vi gör allt för att konferensen ska vara så autismvänlig som möjligt!
Konferensen är gratis för privatpersoner och dig som arbetar inom ideell verksamhet.
För dig som deltar i tjänsten är kostnaden 680 kronor. Betalning sker mot faktura.
Lunch och fika (för- och eftermiddag) ingår i kostnaden.
ANMÄL DIG HÄR senast 14 oktober: https://www.sensus.se/autismnorrbotten/
VÅRA FÖRELÄSARE:
CLARA TÖRNWALL är författare, föreläsare och journalist med en lång bakgrund inom radio och tv. Hon har skrivit böckerna Autisterna – Om kvinnor på spektrat och Vanliga människor – Autistens guide till galaxen. I sin föreläsning berättar Clara hur man tillvaratar autistiska människors speciella kompetens och med rätt inkludering kan få autistens styrkor att blomstra och bli en stor tillgång.
HANNA BERTILSDOTTER ROSQVIST är professor i socialt arbete vid Södertörns högskola. Hon har forskat om autism sedan 2008 och utvecklat ett neurodiversitetsperspektiv inom forskningen. Hanna har publicerat flera böcker på området, bland annat Neuroaffirmativa perspektiv på autism och ADHD – i skola, vård och omsorg. I sin föreläsning kommer hon att berätta om neurodiversitet och öka vår förståelse för hur olika sätt att fungera kognitivt kan främjas.
JILL FAULKNER är författare, föreläsare och entreprenör och har föreläst i över tio år över hela landet. Hon har gett ut både barn- och vuxenböcker om att ge och få stöd, samt arbetat som konsult i forskningsprojekt och vid utformning av stödinsatser. Jill fick sin autismdiagnos vid tio års ålder som en av de första flickorna i Sverige. I sin föreläsning berättar hon om sina egna erfarenhet, och om hur man bäst bemöter i både teori och praktik. Fokus ligger på lågaffektivt bemötande och att förstå det autistiska perspektivet.

Funderar du över något eller är din verksamhet intresserad av att ställa ut?
Kontakta mig på norrbotten@autism.se
Länk till FB-evenemanget: https://fb.me/e/5n93lELnp