Tips från styrelsen

   

Länk till Skolplattform

Länk till LSS Plattform

 

 Länk till Tillgänglighet i vården

 

 

  IDE & KUNSKAPSCENTRUM  Kronoberg

 

 


Kostnadsfri webbutbildning, en introduktion till Autism, Aspegers Syndrom och andra autismliknade tillstånd. Över  22 000 har redan gått kursen. Läs mer under fliken E-autism


Special Nest är en webbtidning som bevakar det som händer inom neuropsykiatri. Tidningen är orädd i sitt förhållande till olika ståndpunkter och åsikter – deras uppgift är att skildra, inte att ta ställning. De vänder sig till yrkesverksamma, intresserade, familjer, vuxna, ungdomar & barn samt bärare av egen funktionsnedsättning.

Som medlem i Autism- och Aspergerförbundet betalar du endast 39kr/månad.

Teckna din prenumeration på www.specialnest.se/prenumeration

för att få rabatten - sätt ett kryss i rutan Medlem hos …

 


 


 

IDUS Förlag ger dig som medlem 15 % rabatt på böcker som beställs via deras hemsida www.idusforlag.se Är du intresserad?

Hör av dig till oss via sms 070-1919513 så sms:ar vi över rabattkoden till dig.

” Vi på Idus förlag brinner extra mycket för böcker som berör, som är normkreativa och som skapar igenkänning hos alla olika - men lika viktiga - barn! Vi ger ut flera fina och viktiga böcker som berör olika funktionsvariationer, eller funktionsuppsättningar, som vi gärna kallar dem. Böcker kan vara en fin hjälp vid samtal med barn. Här har vi samlat ihop barnböcker som man kan använda vid samtal om just funktionsvariationer”


 

   

Lyssna på böcker - utan kostnad,  både för barn och vuxna. Läs mer under fliken Legimus


 

  

Skapa bildstöd och bildschema för att underlätta vardagen. Läs mer under fliken Bildschema


 

 SIP 

Samordnad individuell plan - ska upprättas tillsammans med brukare om insatser från både socialtjänst och hälso- och sjukvård behöver samordnas. Läs mer under fliken SIP

   Böcker

Vi har ett litet bibliotek med böcker som handlar om autism/Asperger. Hör gärna av dig om du är intresserad av att låna någon bok, vi har ett flertal titlar!

Vi efterlyser ett tiotal böcker - du som vet med dig att du har lånat en bok av oss -  hör av dig !!

 Vi vill gärna ha tips från Dig  som medlem  - har du förslag på någon bra bok eller film?
Maila oss gärna!!
 
                                             

I boken Autism och adhd i skolan – handbok i tydliggörande pedagogik förklarar författarna elevernas ojämna förmågor och svårigheter, hur de kan upptäckas i skolan och framför allt hur du med tydliggörande pedagogik kan anpassa undervisningen och skoldagen. Med tydliggörande pedagogik blir skolan begriplig, hanterbar och meningsfull. Tack vare enkla tekniker kan du kompensera för nedsatta funktionsförmågor och dra nytta av elevernas styrkor, så att dina elever kan nå kunskapsmålen. Det är dags att låsa upp alla dörrar och skapa en tillgänglig skola!

Autism och adhd i skolan är en praktisk handbok är skriven för alla inom skolans värld, främst från förskoleklass till årskurs 9: lärare, speciallärare, personal inom elevhälsan, pedagoger på fritidshem och elevassistenter. Den kan med fördel även inspirera personal i gymnasieskolan och läsas av föräldrar.

 

             Funkibator har tipsat om en stiftelse där man kan ansöka om bidrag.

Gå till denna webbsida:

www.stiftelseansokan.se

Välj Social hjälpverksamhet till höger

Välj Ingrid och Märts Berglöfs stiftelse

Observera att det är deadline den 15 april och 15 november.