Välkommen till

Autism &  Aspergerföreningen Halland!

______________________________________________________

Barnmusikal med hästar

 

Hupsy Daisy – Elefanten som glömde bort hur man flyger

Hupsy är en liten flygande elefant som bor bland molnen. En dag tappar Hupsy sitt flygminne och faller mot marken. Hupsy blir räddad av den snälla ankan Daisy och deras äventyr för att hitta Hupsys flygminne börjar. Ett virrvarr av roliga karaktärer dyker upp längs vägens gång, som alla försöker hjälpa Hupsy att åter minnas hur man flyger. Ta chansen att se en rolig, upplyftande och känslosam show som har nära till både skratt och en och annan tår.

Hupsy Daisy är en färgsprakande barnmusikal med inslag av allt från hästar, dans, akrobatik, voltige, luftakrobatik och cirkuskonster. Musikalen innehåller häftiga, medryckande sånger där både barn och vuxna tar ton, tonsatta av låtskrivaren och producenten Mattias Olsson. Barnmusikalen Hupsy Daisy – elefanten som glömde bort hur man flyger, är en unik produktion gjord av barn med eller utan funktionsnedsättning som är medlemmar i Caprifolen. Caprifolen brinner för dom som känner sig annorlunda, och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar så att de känner sig inkluderade. Musikalen är en slutprodukt i arvsfondenprojektet ”hästen talar alla språk”.

Läs mer här på deras hemsida. En länk till deras trailer till föreställningen kommer inom kort.

Mer info finns på Helsingborgs Arenas Hemsida där man även köper biljetter. 150kr/vuxen, 90kr/barn, gratis för ledsagare. 
Här är länk till arenans sida:

 


 

Anhörigcirklar

i Varberg 

Specialistbyrån i Halmstad kommer att ha studiecirkel för personer som är anhöriga till någon med diagnos inom Autismspektrumtillstånd (AST). Cirkeln börjar den 17 september i Varberg och håller på 5 tisdagar på raken. Det finns 3 lediga platser kvar!

Som medlem i föreningen går du cirkeln utan kostnad.
Kontakta Hans på mail hans@spbhalland.se om du vill veta mer!


 Aktiviteter och pyssel

I samarbete med Attention Falkenberg-Varberg har vi fått tillgång till Anhörigstödets lokaler i Varberg på Lindesbergsgatan 5.

Skaparverkstad
Vill du prova på att skapa något tex måla, teckna, göra smycken. Eller skapar du redan något som du vill göra tillsammans eller visa. Då är du välkommen!
En gång i månaden med start tisdagen 13 augusti 18.00 på Lindesbergsgatan 5 i Varberg.

Planerade aktiviteter:

Torsdag 12 september         Skapa (pyssel mm) kl 18
Tisdag   17 september          Anhörigcirkel kl 18
Tisdag   24 september          Anhörigcirkel kl 18
Tisdag   1 oktober                   Anhörigcirkel kl 18
Tisdag   15 oktober                Anhörigcirkel kl 18
Tisdag   22 oktober               Skapa (pyssel mm)  kl 18
Lördag 2 november              Spökfest! Kl 16.00 - 19.00
Tisdag 12 november            Skapa (pyssel mm)  kl 18
Tisdag 10 december            Skapa (pyssel mm)  kl 18
Lördag 14 december           Julfest kl 13.00 - 18.00

Kontakta Maria Johansson för mer info på mail
varberg-kungsbacka@autismhalland.se
eller telefon 073-435 08 17

 


Funderingar på

idrottsaktivitet?

Har du funderat på en idrottsaktivitet men inte tagit steget och kontaktat en förening för det känns osäkert om de kan anpassa det till din önskan och dina förutsättningar? Vi kan bana vägen för dig och ordna prova på tillfälle och diskutera med föreningen vad du behöver. Varberg har många idrottsföreningar, ridning, skytte, bowling, judo, bmx och mycket annat. Hör av dig med ditt intresse. 

Kontakta birgitta.termander@autismhalland.se


 Funktionsinriktad

musikterapi

Nu finns möjlighet att pröva Funktionsinriktad musikterapi. Det är en enkel kravlös form som inte kräver att man är musikalisk. Den togs fram av en musiklärare som arbetade inom Habiliteringen på Folke Bernadotte hemmet i Uppsala.
Syftet är att öka samordning av motorik och perception för ökat välbefinnande. Man spelar med olikformade små och stora trumpinnar på trummor och cymbaler med stöd av enkla melodislingor från ett piano. Spelet är enskilt i 25 minuter varje eller varannan vecka. Man börjar där man är och sedan tar man det i sin egen takt. Det kan verka besvärligt med ljuden men det är ovanligt att det stör. Flera kulturskolor har det i sitt utbud, i Halland finns det enbart i Halmstad. Hör av dig för en provspelning så diskuterar vi datum och tid om du vill fortsätta.

kontakta birgitta.termander@autismhalland.se

Mer info om funktionsinriktad musikterapi hittar du på
denna länk:    fmt-metoden.se 


 

Två lokalföreningar i Halland

I början av 2018 bildades två lokalföreningar i Halland. En för Falkenberg-Hylte och en för Varberg-Kungsbacka. Vad innebär det egentligen för dig som medlem?

Tidigare har en styrelse på 7 personer haft ansvaret för att bedriva regionala och lokala aktiviteter i Hallands sex kommuner. Det är i sig en övermäktig uppgift på en styrelse som jobbar ideellt och där flera av medlemmarna har arbeten att sköta på dagtid.
Detta är den främsta anledningen till att två lokalavdelningar bildades under senhösten, Falkenberg-Hylte och Varberg-Kungsbacka. Lokala aktiviteter sköts och anordnas numera av dessa föreningar i respektive kommuner. I Halmstad och Laholm, som ännu inte har en lokalavdelning, sköter Länsföreningen om aktiviteter och medlemsärenden, samt även aktiviteter för hela länet.

 • Fler aktiviteter och bättre lokal förankring
 • Ökat inflytande och mer demokrati i föreningsarbetet

Kontaktuppgifter till de båda lokalföreningarna finns på hemsidan och där finns också förteckningar över styrelsemedlemmarna.  

Vi hoppas på att få möta er i olika aktiviteter under året!

 


 

GLÖM INTE ATT FYLLA I DIN RÄTTA EPOST-ADRESS HÄR!

 Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och annan information från oss!

 

  Välkomna att höra av er till vår förening med 

önskemål, tips eller idéer!


Sidan uppdaterad 2019-08-14

Hör gärna av er om ni har någon åsikt om hemsidan, tips eller ideér!

Ansvarig:
Ronny Nilsson
halland@autism.se

Kalender

  Nyheter


   Medlemsbrevet...

   Önskar du hellre få medlemsbrevet via mail?

   Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev och annan information från oss!