ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder) är namnet på en restriktiv ätstörning som är vanlig hos personer med autism. Ätstörningen kännetecknas av en extrem selektivitet av vissa livsmedel, ofta på grund av sensorisk känslighet, rädsla för obehagliga texturer och konsistenser eller bristande intresse för mat.

ARFID skiljer sig från andra ätstörningar eftersom den inte handlar om rädsla för viktuppgång.

Vad är ARFID, hur ser forskningen ut på området och vem kan drabbas av ätstörningen? Vilka utmaningar kan personer med autism möta när det gäller mat och ätande, och hur kan vi stötta dem på bästa sätt?

  • Datum: 3 april 2025
  • Tid: 18:30–20:00

Detta webbinarium riktar sig till dig som är anhörig, yrkesverksam eller själv har autism och vill veta mer om ARFID.

Samtalet modereras av Autism Sverige och Frisk & Fri!

Detta samtal är öppet för alla, oavsett om du är medlem eller inte.

Länk till webbinarium

Webbinarium om ARFID (öppnas i nytt fönster)