Ledigt jobb: Föreningsutvecklare

Är du vår nya föreningsutvecklare?

Autism- och Aspergerförbundet består av 24 distriktsföreningar och ett mindre antal lokalföreningar som tillsammans organiserar närmare 19 000 medlemmar. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där personer med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet. För att göra Autism- och Aspergerförbundet till en modern och attraktiv medlemsorganisation inrättar vi nu en tjänst som föreningsutvecklare.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet består primärt av att ge stöd till våra lokala styrelser för att skapa den motivation och kunskap som behövs för ett framgångsrikt föreningsarbete och lokalt intressepolitiskt arbete. Genom att bygga goda relationer med lokala förtroendevalda tror vi att du kan fånga upp vilket behov av stöd som finns och utifrån det ta fram relevanta metoder och verktyg för det lokala föreningsarbetet. Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm men innebär en del resor samt helg- och kvällsarbete.

I tjänsten ingår också:

 • Operativ och strategisk föreningsutveckling
 • Särskilda insatser i ibland komplicerade situationer och dilemman
 • Utbilda och föreläsa inom föreningsområdet
 • Stöd till lokala ombudsmän inom LSS-, skol- och hälso- och sjukvårdsfrågor
 • Omvärldsbevakning
 • Lyfta den lokala föreningsverksamheten i sociala medier
 • Sprida goda exempel på föreningsutveckling

Det här behöver du ha med dig
Som föreningsutvecklare krävs god kunskap om föreningsarbete. Förmågan att skapa tilltro och förtroende är av stor vikt. Du behöver även ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt vara bra på att samarbeta med andra utifrån ett lösningsfokus. Du drivs av att arbeta mot mål och resultat och har viljan att tillsammans med lokala föreningar och övriga kansliet göra verksamheten bättre.

Vi söker dig som:

 • Har relevant högskoleutbildning inom ledarskap, organisationsutveckling eller pedagogik
 • Erfarenhet av föreningsverksamhet och styrelsearbete som ideell eller anställd
 • Erfarenhet av projektledning
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du är intresserad och insatt i användningen av digitala verktyg och lösningar.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder en inspirerande och kreativ arbetsplats i en växande organisation. Vi har fokus på att lyfta allas kompetenser och främja professionell utveckling genom mycket eget ansvar. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och tillträde snarast. Heltid men eventuell deltid kan diskuteras.

Så här rekryterar vi
Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2020 via mejl till gunilla.sundblad@autism.se Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad telefon 070-199 31 14 alt via e-post: gunilla.sundblad@autism.se 

 

Autism-och Aspergerförbundet har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.