Årets Pusselbit

 

 

Autism- och Aspergerförbundet delar varje år ut Årets Pusselbit.
Utmärkelsen delas ut i klasserna:

- Professionellt verksamma personer eller verksamheter
- Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt

Om det finns någon som du tycker gjort en insats utöver det vanliga för personer med autism, Aspergers syndrom eller andra autismliknande tillstånd kan du nominera personen.

Det kan vara en författare, handledare, boendestödjare eller en eldsjäl i ditt distrikt som på något vis bidragit till förbättra villkoren för personer med autism.

Insatserna kan ha påbörjats tidigare men de ska ha pågått under det senaste året.

Skriv namn på den/de du nominerar, en kort motivering och ditt eget namn.
Mejla till: info@autism.se senast den 15 maj.

 

2017

Nominering till årets pusselbit i klassen ” Professionellt verksamma personer eller verksamheter”

Lars Lerin och hans lärlingar

”Lars Lerin och hans lärlingar för deras gemensamma insats i TV-serien ”Lerins lärlingar”. Serien har gett alla deltagare chansen att växa som människor.  Samtidigt har deltagarna lotsat tv-tittarna till att bli klokare när de förstår att uppskatta olika personligheters möjligheter att slå ut i full blom. Programserien har bidragit till ökad förståelse för personer med autism och andra funktionsnedsättningar med hjälp av humor och allvar i en känslig blandning."

 

Personer som verkat inom Autism- och Aspergerförbundet och dess distrikt:

Sven-Olof Johansson

”Sven-Olof Johansson har en rik erfarenhet och kunskap om hur livsvillkoren för personer med autism har förändrats genom åren. Genom sitt outtröttliga och hängivna deltagande i många olika typer av sammanhang har han skaffat ett brett kontaktnät med nyckelpersoner som kommit att förändra och förbättra livet för många personer med autism.”