2020-03-12

Nu kan du se alla föreläsningar från "Hela Spektrat"

Tillsammans med Min Stora Dag driver vi projektet "Hela Spektrat". Den 18 februari ordnade vi det första seminariet som fokuserade på att lyfta barn med autisms rätt till en meningsfull fritid.

Bild

Alla barn har rätt till en givande fritid och meningsfulla sociala sammanhang. Dock uppger sex av tio föräldrar (62%) till barn med autism att deras barn inte har möjlighet att delta i fritidsaktiviteter så som de önskar. Det visar en färsk Novusundersökning som Autism- och Aspergerförbundet gjort tillsammans med Min Stora Dag. Därför har vi tillsammans initierat projektet ”Hela Spektrat” där fokus ligger på att barn med autism ska få en givande fritid.

”Hela Spektrat” ska vid sidan om framtagandet av ett nytt, specialanpassat lägerformat för barn med autism, även arrangera kunskapshöjande seminarier. Den 18 februari ordnade vi det första seminariet som fokuserade på att lyfta barn med autisms rätt till en meningsfull fritid.

Gäster på scen var bland annat ordkonstnären Anna PG, Barnombudsman Elisabeth Dahlin, komikern och pappan Måns Möller, Scouternas Veronica Östervall samt psykiatrikern Anders Hansen.

Här har du som inte var på plats möjlighet att ta del av alla föreläsningar i sin helhet: vimeo.com/minstoradag

« Tillbaka