Lediga jobb

2019-10-09

Autism- och Aspergerförbundet söker intressepolitisk utredare

Förbundet växer och söker nu en intressepolitisk utredare till vårt kansli på Södermalm i Stockholm.

Som intressepolitisk utredare är du en del av ett kunnigt och engagerat arbetslag som bedriver påverkansarbete inom områden som arbetsmarknad, hälso- och sjukvård, LSS, skola och sysselsättning.

Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att förbättra villkoren för personer med autism i alla åldrar och samlar omkring 18 500 medlemmar med egen funktionsnedsättning, närstående och yrkesverksamma inom området.

Som intressepolitisk utredare är dina främsta arbetsuppgifter omvärldsbevakning, utredningsarbete och representation. Du deltar till exempel i samråd, uppvaktningar och referensgrupper hos myndigheter, beslutsfattare och andra aktörer. Vi arbetar brett med olika samhällsfrågor där utformning av remissvar, rapporter och debattartiklar utgör en viktig del av arbetet. Du deltar även i det förbundsgemensamma arbetet samt samarbetar med andra organisationer.


Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ideell sektor och kunskap om hur samhällets beslutsprocesser fungerar. Du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt utifrån analys och rådande omvärldsförhållanden. Du är van vid att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du har mycket god kommunikativ förmåga och är bra på att uttrycka dig i skrift och i samtal med andra. Du har relevant högskoleutbildning men vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om du har erfarenheter från funktionshinderområdet och har kännedom om autism.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning på tjänsten: 100 % (deltid går att diskutera)
Önskat tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm

 

Förbundet omfattas av kollektivavtalet mellan Unionen och KFO.

 

Välkommen med din ansökan (endast CV och personligt brev) före den 4 november 2019till gunilla.sundblad@autism.se

 

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad 08-420 030 55.

 

Autism-och Aspergerförbundet har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.